Friday, 12 May 2023 14:15

Nieuw boek: Bergen Slepen op Zee

Bergen Slepen op Zee:

Kees Pronk3Een prachtig boek over zeesleepvaart en berging. Kapitein Kees Pronk deed in zijn leven waar veel jongens van dromen: de zeven wereldzeeën bevaren en schepen in nood helpen. Zijn rijkgevulde carrière leest als een avonturenroman, van het slepen van booreilanden, het bergen van brandende olietankers tot de confrontatie aangaan met piraten.

‘Bergen Slepen op Zee’ geeft je een unieke inkijk in een wereld, die de meeste mensen onder ons niet kennen. Een ongemeend boeiend relaas van een niet-alledaags beroep. Kapitein Pronk neemt ons mee in de wereld van ‘Hollands Glorie’.

Kees Pronk2Een verhaal van een jongen, geboren aan de kust van Scheveningen, waarbij het zeewater al bij de geboorte door de aderen liep. In 1961 ging hij op 14-jarige leeftijd naar zee op een vissersboot vanuit Scheveningen. In 1965 stapte hij over naar de Nederlandse zeesleepvaart. In 1974 ging hij naar de zeevaartschool en haalde zijn diploma’s. Hij voer als stuurman en werd kapitein op de grootste zeesleepboten, die er toen rondvoeren op de wereld.

In 2016 hing hij zijn plunjezak aan de wilgen en ging van zijn pensioen genieten. Zijn kinderen vroegen hem een fotoboek te maken voor later, zodat zijn kleinkinderen over hun opa konden lezen. Uiteindelijk werd het een echt non-fictieboek, waarin een aantal interessante sleepreizen en spannende bergingen worden beschreven. Een aanrader voor iedereen, die zich wil inleven in de boeiende wereld van de zeesleepvaart en de berging.

Het boek is in B5 paperback uitvoering met 210 pagina’s en veel kleurenfoto’s. De prijs is 20 euro (exclusief verzendkosten). Het boek zal in de eerste helft van mei 2023 verschijnen.

Kees Pronk1Indien u interesse hebt in het boek, kunt u dit  bij/via het Nationaal Sleepvaart Museum aanschaffen (bijvoorbeeld op onze stand aan de haven op 13 mei). Ook mogelijk: stuur een e-mail naar, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Gelieve in de e-mail aan te geven: uw naam, adres, postcode en woonplaats.

Klik op de link om een klein stukje video te bekijken. HERE

Media

{remote}https://www.youtube.com/watch?v=Zw0rOd-2kbg{/remote} Kees Pronk Bergen slepen op zee