Wednesday, 30 August 2023 16:03

Nationaal Sleepvaart Museum op de Rotterdamse Wereldhavendagen september 2023

IMG 1599 havendagen rotterdam 2016De Wereldhavendagen te Rotterdam zijn het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland en geven iedereen de kans een kijkje achter de schermen te nemen van de grootste haven van Europa. Het is te bezoeken van 30 augustus tot en met 3 september 2023.

Ieder jaar rond begin september staat Rotterdam een lang weekend geheel in het teken van de haven. Hierbij gaat het om het verstevigen van de band tussen haven en stad. Het grootste evenement van het weekend zijn de Wereldhavendagen met scheepsbezoeken, demonstraties en excursies op en om het water en een show op zaterdagavond met spectaculair vuurwerk.

Op het evenemententerrein, het gebied op en rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht, wisselen de deelnemende bedrijven en entertainment elkaar af. Van muziek en theater tot een hapje en een drankje, alles is aanwezig om van een bezoek aan de Wereldhavendagen een compleet weekend uit te maken. Met name de zaterdagavondshow is uitgegroeid tot een onderdeel waarvoor mensen van heinde en verre naar Rotterdam afreizen.

Voor meer informatie over de Wereldhavendagen kunt u de site https://wereldhavendagen.nl/ raadplegen.

Maritiem museum havendagen 2023Het Nationaal Sleepvaart Museum en de Stichting Ervaar Maassluis op de havendagen

De Stichting Ervaar Maassluis (met inbegrip van de Stichting Sleepboothaven Maassluis, waar het Nationaal Sleepvaart Museum deel van uitmaakt), is ieder jaar op de Havendagen aanwezig met een aantal historische schepen en een promotiestand. Ook dit jaar staan het Sleepvaartmuseum en Ervaar Maassluis met ieder een eigen stand op de kade van de Leuvehaven nabij het Maritiem Museum (incl. Havenmuseum) Rotterdam. U kunt hier informatie krijgen over de stad Maassluis, de Maassluise historische sleepboten, het Nationaal Sleepvaart museum en Ervaar Maassluis, dat u suggesties aan de hand kan doen over een dagje Maassluis.

Ook kan op onze stand vanzelfsprekend met (oud-)collega's, scheepsliefhebbers en vakgenoten gezellig worden bijgepraat. Tot ziens aan de Leuvehaven!

wereldhavendagen 2023