zaterdag, 11 juli 2015 00:10

Passantensteiger Maassluis feestelijk geopend

| |

De nieuwe passantensteiger aan de Geerkade in Maassluis is zaterdagmiddag 4 juli j.l. feestelijk geopend door wethouder Kees Pleijsier. Onder het genot van een vette haring en de nodige drankjes werden de nieuwe aanmeerplekken gevierd.
Er is in totaal plaats voor 19 motor- en zeiljachten met een lengte tot 15 meter en 4,5 meter breed. Maassluis geldt dan als een van de laatste stopplaatsen voor de Noordzee.
De verwachting is dat de eerste groep zeilschepen over twee weken aanmeert. Het gaat om 26 zeilboten. Die passen niet in zijn geheel aan de nieuwe steiger, maar daar wordt op een andere plek in de haven voor gezorgd.

\r\n

Overgenomen van http://www.wos.nl/
Het bericht is daar geplaatst op zaterdag 4 juli 2015, 16:58.

\r\n

Passanten die de haven van Maassluis met zijn beroemde sleepboten straks bezoeken, kunnen afmeren aan deze nieuwe passantensteiger aan de Geerkade West. De gasten worden ontvangen door de havenmeester.

\r\n

Op de steiger zijn de benodigde voorzieningen zoals water en elektra aanwezig voor de booteigenaren. Aan de kop van de steiger is ook een vuilwaterinname station geplaatst. Sanitaire voorzieningen zijn er dit seizoen in tijdelijke vorm. Het streven van de gemeente is dat de passanten in het volgende vaarseizoen gebruik kunnen maken van een definitieve voorziening.

\r\n

(Redactie Maassluis NU; foto onder eveneens Maassluis NU)
passantensteiger2

\r\n

In verband met het getij is deze steiger drijvend gemaakt en uitgerust met de nodige voorzieningen zoals drinkwater, elektra, veiligheidsvoorzieningen en een innamestation voor vuilwater. De steiger is met de vaste wal verbonden via een bordes en loopbrug, die de toegang tot de steiger bij alle waterstanden waarborgt.

(redactie Waterweg Actueel)

\r\n

De passanten zijn natuurlijk botenliefhebbers, en een deel van hen wellicht ook van sleepboten?
Het Nationaal Sleepvaart Museum aan de Hoogstraat 1-3, in dat zelfde Maassluis, nodigt die passanten dan ook graag uit om eens een blik te komen werpen op onze collectie.
Informatie over onze toegangsprijzen en openingstijden kunt u terug vinden op onze website en onze Facebook-pagina.

\r\n

Website:
http://www.nationaalsleepvaartmuseum.nl/.../algemene-informat...
Facebook:
https://www.facebook.com/NationaalSleepvaartMuseum/info...

\r\n

De foto helemaal bovenaan is een compilatie van de plaatjes die tijdens het openingsgebeuren zijn geschoten door de nachtburgermeester van Maassluis, Frans van de Schans (©) (klik voor een vergroting).
Hieronder nog een aardig plaatje van Bas Booister.passantensteiger

Media

Pop Up TV media: Broodkast