maandag, 13 juli 2020 14:39

WE ZIJN WEER OPEN !!!!!

nsm 75 jaar vrijheidNu nog in beperkte vorm, omdat we er natuurlijk zeker van willen zijn dat we aan de RIVM Richtlijnen kunnen voldoen, zodat u, en onze vrijwilligers, zich veilig kunnen voelen in ons museum.

Met ingang van 25 juli 2020 zijn onze deuren op zaterdag- en woensdagmiddag dus weer open van 13:30 tot 16:30 uur.

De volgende corona maatregelen zijn in het museum van kracht:


Reserveren is noodzakelijk. 
Dit kan tijdens de openingsuren op ons telefoonnummer: 010 5912474

In het museum mogen in totaal maximaal 12 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn, d.i. twee bezoekers of een gezin per zaal.

Het dragen van een mondkapje is verplicht.

In het museum hebben wij een route uitgestippeld die uw veiligheid garandeert en die er voor zorgt dat u langs al onze bezienswaardigheden komt.

Wanneer u bij het museum arriveert vindt u bij de ingang een overzicht van de voorwaarden waaraan u zich moet houden wanneer u het gebouw wil betreden.

Daarnaast zullen onze medewerkers u om de benodigde aanvullende informatie vragen. Graag vragen wij om uw begrip daarvoor.

Die route begint in de voormalige Trouwzaal van het gebouw en daarin vindt u onze nieuwe wisseltentoonstelling, die dus ook op die zelfde 18e juli z'n vuurdoop mag meemaken.

Graag vragen wij natuurlijk uw speciale aandacht voor deze tentoonstelling die is samengesteld in het kader van de 75 jaar vrijheid, die we dit jaar vieren.

De tentoonstelling heeft de naam: SLEEPBOTEN in oorlogstijd (II). Deze richt dus in eerste instantie het zoeklicht op de slepers die voor de oorlog, of zelfs tijdens de periode 1940-1945, onder Nederlandse vlag voeren.

Een aanrader van onze kant is om de bijbehorende tentoonstellingswijzer aan te schaffen, want daarin vindt u veel informatie, en fotos, over sleepboten in deze bijzondere periode. En bovendien kunt u dan thuis nog even lekker nagenieten.

Helaas kunt u geen gebruik maken van onze spelsimulatoren, filmstations en informatieschermen, en wij verzoeken u zelfs om deze niet aan te raken.

Op een aantal van de bijbehorende schermen zullen filmpjes en fotos van sleepboten getoond worden, zodat u niet naar zwarte vlakken hoeft te turen.

Wij vragen onze bezoekers om zich te houden aan de aangegeven route en de aanwijzingen van onze vrijwilligers, zodat we uiteindelijk allemaal met een tevreden gevoel weer huiswaarts kunnen gaan.

Het museum bevindt zich in een oud gebouw en de ruimte is dus overal vrij beperkt, wat er toe kan leiden dat wij bezoekers moeten vragen om even te wachten voordat zij aan de route kunnen beginnen, en natuurlijk vragen wij ook daarvoor uw begrip.

Zodra de mogelijkheden dat mogelijk maken zullen wij de openingstijden weer gaan verruimen. Voor meer informatie daarover verwijzen wij u graag naar onze website en/of facebook-pagina:

https://www.nationaalsleepvaartmuseum.nl/

https://www.facebook.com/NationaalSleepvaartMuseum/

Graag tot snel in ons museum!

Bestuur en medewerkers Nationaal Sleepvaart Museum, Maassluis.