Wereldhavendagen Rotterdam op 7, 8 en 9 september 2018

De Wereldhavendagen te Rotterdam zijn het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland en geven iedereen de kans een kijkje achter de schermen te nemen van de grootste haven van Europa. Het driedaagse evenement wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd.

Ieder jaar begin september staat Rotterdam een weekend lang geheel in het teken van de haven. Hierbij gaat het om het verstevigen van de band tussen haven en stad. Het grootste evenement van het weekend zijn de Wereldhavendagen met scheepsbezoeken, demonstraties en excursies op en om het water en een show op zaterdag met spectaculair vuurwerk.

Op het evenemententerrein, het gebied op en rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht, wisselen de deelnemende bedrijven en entertainment elkaar af. Van muziek en theater tot een hapje en een drankje, alles is aanwezig om van een bezoek aan de Wereldhavendagen een compleet weekend uit te maken. Met name de zaterdagavondshow is uitgegroeid tot een onderdeel waarvoor mensen van heinde en verre naar Rotterdam afreizen.

Nationaal Sleepvaart Museum en de Stichting Sleepboothaven op de havendagen

De Stichting Sleepboothaven Maassluis, waar het Nationaal Sleepvaart Museum deel van uitmaakt is ieder jaar op de Havendagen aanwezig met historische schepen en een promotiestand. De Stichting Sleepboothaven Maassluis promotiekraam staat normaliter op de kade van de Leuvehaven (tussen het Havenmuseum en het Scheepvaartmuseum) alwaar boeken, foto's en allerlei sleepvaartgerelateerde zaken te koop worden aangeboden. Ook kunt u hier informatie krijgen over de Maassluise historische sleepboten en het Nationaal Sleepvaart museum.

Maar er is meer. Maassluis gaat met maar liefst tien historische schepen uit Maassluis op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 deelnemen aan de wereldhavendagen.nl

Het is voor de tweede maal dat zo’n groot eskader uit Maassluis deelneemt aan het maritiem evenement in Rotterdam. In de Rijnhaven, achter Hotel New York, krijgen de schepen een mooie plek waar bezoekers de gerestaureerde vaartuigen kunnen bezichtigen en met verschillende kan zelfs een excursie gemaakt worden. Klik op de link en lees verder voor meer informatie.

Ervaar Maassluis Maritiem op de Wereldhavendagen

De eerste stad aan de Waterweg laat in Rotterdam zien wat zij te bieden heeft. Ongeveer tien schepen van Stichting Sleepboothaven Maassluis als enkele andere bijzondere Maassluise schepen varen vrijdag 1 septmeber rond 14.00 uur in een lange stoet naar het centrum van Rotterdam om aan de Wereldhavendagen deel te nemen. De schepen die meedoen aan het evenement zijn de stoomsleper Furie (1916), Bergingsvaartuig Bruinvisch (1937), museumschip Hudson (1939), sleepboot Delta (1946), havensleper Maassluis (1949),  bergingsvaartuig Tonijn (1958), zeesleper Elbe (1959), Europoortsleper Steenbank (1960), Beurtvaarder Jansje (1900) en de Rigel (1946) van het Zeekadetkorps Maassluis. Laatstgenoemde zal niet aan het Katendrechtsehoofd liggen, maar voegt zich in de Rijnhaven bij de andere korpsen.

Voor meer informatie over de havendagen: http://wereldhavendagen.nl/