Landelijke intocht St. Nicolaas in Maassluis 12 november 2016

foto Ria Maat, Maassluis||| foto Ria Maat, Maassluis|||

De landelijke intocht van Sinterklaas vond in 2016 in het Zuidhollandse Maassluis plaats, een stad met een rijk en trots maritiem verleden. Op zaterdag 12 november voer de Goedheiligman met zijn pieten de prachtige haven van Maassluis binnen, waarna burgemeester Edo Haan hem op de kade van harte welkom heette.

Zij kwamen met enkele prachtige oude schepen, zoals de FURIE, voor deze gelegenheid niet als SPANJE, maar met haar eigen naam. Ook de HYDROGRAAF was natuurlijk weer van de partij als PAKJESBOOT 12. Een vloot van maar liefst 12 schepen vormden 's morgens voorafgaand aan de intocht het begeleidend konvooi op de Nieuwe Waterweg.

Ruim twee miljoen mensen keken live mee hoe Sinterklaas voet aan wal zet op de Stadhuiskade. De intocht van Sinterklaas in Maassluis beloofde een groot spektakel te worden en een waanzinnig leuk kinderfeest met Maassluis als het 'cadeautje' voor Sinterklaas.

Logo Maassluis in een cadeautje!Burgemeester Edo Haan was vereerd en blij dat Sinterklaas heeft gekozen voor Maassluis, de stad die zo mooi gelegen is aan de Nieuwe Waterweg. "Wat een geweldig nieuws voor Maassluis, we zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen!" En ook Sinterklaas verheugde zich zeer op zijn aankomst in Maassluis, zo werd al vernomen vanuit Madrid.

intocht-maassluis-trekt-20-000-bezoekers-961x621Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Maassluis werd georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Maassluis. Ook dit jaar verzorgde Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, stond haar op de kade bij. De NTR deed verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 12 november op NPO Zapp. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl was de intocht met gebarentolk te volgen.